Настилката на магистралите Тракия и Хемус е некачествена и много скоро ще се нуждае от ремонт. Това доказва съвместна проверка

...
Настилката на магистралите Тракия и Хемус е некачествена и много скоро ще се нуждае от ремонт. Това доказва съвместна проверка
Коментари Харесай

С 20% по-тънка настилка: Проверка на АМ Тракия показа некачествено строителство

Настилката на магистралите  " Тракия "  и " Хемус "  е некачествена и доста скоро ще се нуждае от ремонт. Това доказва съвместна проверка на две министерства – на вътрешните работи и на регионалното развиване и благоустройството. Все още обаче не е ясно кой ще поеме отговорността. Ситуацията на тези ключови пътища ще коства на страната ни милиони левове, както и загубени човешки животи, безапелационни са министрите Иван Демерджиев и Иван Шишков.

Според изнесената информация строителите на лот 1 и лот 2 на Автомагистрала " Тракия " са икономисали пари от близо 20% по-тънки настилки на пътищата.
По най-простата аритметика, в случай че при първия лот липсват 17.5% значи, това значи 23 млн. лв.. На втория лот липсват 12% от пътя, което значи 17 млн. лв..
арх. Иван Шишков, районен министър

Оказва се, че това надалеч не е цялата сума, с която е ощетена страната и е за сметка на данъкоплатците.

„ Вместо да ги ремонтираме след години, ще би трябвало да го ремонтираме в този момент, тъй че сега това което следим през днешния ден е в стопански ущърб за страната “, безапелационен е министър Шишков.
За мен е мистерия за какво никоя институция не ревизира какво е вложено и за какво никой не ревизира какво липсва на автомагистралата?
Иван Демерджиев, вътрешен министър

Двамата министри акцентираха непрозрачни практики в сдружение „ Автомагистрали “.

„ Дружеството „ Автомагистрали “ подписва контракти за наем и се губи отговорността. От 48 млн. лв. 21 млн. са дадени на друго сдружение и се озовават в н-то сдружение и се влагат в построяването на хотел “, уточни Демерджиев.

Некачественото осъществяване на проектите може да докара до нови трагедии по пътищата, позволяват министрите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР